Bojíte se rosolu? Namažte si ho k snídani!

Co kdybych vám řekla, že rosol je džem? Tedy, abych byla přesnější, rosol je legislativní název pro džem z tekutiny.

V tomhle případě z vynikajícího hroznového moštu pěstovaného na krásných kutnohorských vinicích, bez chemie. A s minimem cukru – na každou skleničku rosolu připadla pouze jedná polévková lžíce cukru!

👉 Na co se hodí:

  • na lívance
  • na palačinky
  • na potření teplého perníku
  • na pomazání čehokoli teplého vás napadne

👉 Proč je lepší ho namazat na teplé jídlo?

  • protože teplem povolí konzistence
  • jednoduše ho rozmažete
  • krásně se rozvine chuť a vůně a vy na jazyku ucítíte jemnou chuť vína, ale bez alkoholu

👉 Je v rosolu alkohol?

Už jsem to nakousla, ale potvrdím to. Ne, v rosolu není alkohol. Ani stopa. Je to džem z hroznového moštu, což je 100% šťáva z hroznů, a neobsahuje žádný alkohol. Proto je vhodný i pro děti. A že ho děti milují.

👉 Je rosol to samé co vinné želé?

Ne. Vinné želé se vyrábí z vína (z lahve/lahví vína s obsahem alkoholu), proto může obsahovat nějaké % alkoholu.

👉 Odkud beru mošt?

Vařím z nejkvalitnějšího moštu z hroznů v biodynamické kvalitě (Vinné sklepy Kutná Hora).

🎯 Který si objednat – Cabernet Blanc nebo Ryzlink Rýnský?

Mám pro vás tip. Jaké pijete víno? Máte rádi ryzlink rýnský nebo spíš cabernet blanc? Dle preferencí vína vybírejte i rosol. Stejně jako odrůdy vín chutnají jinak, i moje rosoly mají jemné rozdíly v chuti a své oblíbené víno z nich ucítíte.

I jako nemilovníci vína si moje rosoly můžete zamilovat

Cabernet Blanc
Cabernet má lahodnou méně výraznou chuť než ryzlink. Přesto z něj cítíte vůni i chuť hroznů pocházejících z biodynamického zemědělství (Vinné sklepy Kutná Hora). Přelom léta a podzimu se nezapře ani v chuti, ani v barvě.

Ryzlink Rýnský
Hrozno se urodilo na vinici s krásným výhledem na Kutnou Horu a celé léto nasávalo sluníčko a klid a mír okolní líbezné krajiny. Věřte nebo ne, na chuti je to znát. Máte rádi ryzlink rýnský v lahvi? Tohle je on – bez alkoholu a celé své jiskřivé kráse.

Nebojte se rosolu. Namažte si ho k snídani.

Popřípadě si nechejte poslat do e-mailu 4 recepty, co se dají vykouzlit přímo z džemu nebo z rosolu zde.